Blog > Komentarze do wpisu

Dewolaje ze schabu z masłem

Składniki

  • schab b/k -4 plastry
  • masło -12
  • 5 dag
  • jajko -1 szt
  • bułka tarta -3 łyżki
  • mąka -2 łyżki
  • sól i pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przyrządzenia

Plastry schabu dobrze rozbić tłuczkiem.

Następnie obsypać schab solą i pieprzem.

Masło mocno schłodzone, pokroić w słupki.

Każdy słupek masła, układać na plastrze schabu.

Zwijamy schab w roladkę.

Jajko wybić do miski, roztrzepać widelcem z solą i pieprzem.

Panierować dewolaje w mące, jajku i tartej bułce.

Smażyć dewolaje w głębokim tłuszczu, na wolnym ogniu przez parę minut na złoty kolor

poniedziałek, 09 stycznia 2012, kulbuczek4
Tagi: Dewolaje

Polecane wpisy

  • Ogórek

    szklarniowy

  • Dip z orzechami

    Składniki 1 zielony ogórek (pokrojony w drobną kostkę) 4 łyżki keczupu 3 łyżki orzechów włoskich sól pieprz Sposób przyrządzenia Z orzechów usunąć skórkę.

  • Rum na pomarańczowo

    Składniki 20 ml białego rumu 20 ml ginu 10 ml cointreau 10 ml soku cytrynowego 2 kostki lodu Sposób przyrządzenia Wszystkie składniki należy dokładnie ze

  • Drób z niespodzianką

    Jutro mąż wraca z pracy postanowiłam zrobić mu coś smacznego :) Wpadłam na fajny pomysł zrobiłam z piersi z kurczaka dewolaje Potrzebne składniki sos sałatkowy